Over mij

portret Karen de Groot

Wie ben ik

Mijn naam is Karen de Groot. Ik ben geboren in Delft en daar opgegroeid. Na mijn huwelijk ben ik in Voorschoten komen wonen en dat bevalt nog steeds zo goed dat we nooit meer zijn vertrokken uit deze mooie gemeente. Begin jaren ‘90 begon ik met schilderen. In die tijd was ik druk met een baan en een jong gezin. Ik raakte bevriend met iemand die mij adviseerde te gaan schilderen, omdat het zo heerlijk ontspannend kan zijn in alle hectiek van het leven. Eerder had ik al plezier gehad in tekenen. Ik besloot schilderlessen te nemen bij Ars Aemula in Leiden. Fer Hakkaart was de leraar die mij gestimuleerd heeft om door te gaan. Ik kreeg steeds meer plezier in het schilderen en leerde veel. Het was net of iets dat altijd al in mij had gezeten tot bloei kwam. Het begin van wat zou uitgroeien tot een grote passie.

Inspiratie

Ik schilder met mijn hart. Tijdens het schilderproces kan ik heel erg genieten van het kijken naar en denken over het werk in wording. Ik schilder graag los en buiten de lijntjes en vind het spannend te experimenteren met stijlen, technieken en materialen. Bloemen schilderen heeft mijn voorkeur, omdat de prachtige kleuren en vormen me heel erg aanspreken. Hierbij werk ik het liefst met olieverf vanwege de mooie uitstraling en het zichtbaar blijven van de penseelstreek.

Graag bezoek ik musea en kan me onderdompelen in alle schoonheid die er te zien is. Kunst inspireert en betekent voor mij dat wat je beroert, anders dan wanneer je alleen een mooi plaatje ziet. Ik voel me goed in de ruimte van de kunst en verdiep me graag in schilders; de oude meesters maar ook de hedendaagse. Mijn grootste voorbeelden zijn Rembrandt en van Gogh. De laatste vooral om zijn expressie en kleurgebruik.

Mocht je meer over mij en mijn werkwijze willen weten, dan vind je hier mijn cv. en Project abstract